Šola za mlade

Ni panike za nadaljevanje tradicije športnega ribolova v Izoli

Naše društvo vse od svoje ustanovitve vsako leto organizira ribiško šolo za naše nadebudneže oziroma mlajšo generacijo. V vseh teh letih so se tako številni mladi seznanili z lepoto in vrstami morskega življa pri nas, pomembnostjo skrbi za njegovo ohranjanje in ravnovesje in pomembnostjo boja proti onesnaževanju morja in obale.  
Spoznali so se z opremo za športni ribolov, se naučili rokovati z njo in spoznali tudi užitke, ki jih nudi ta zanimiva športna aktivnost kot tekmovalni šport. Vrsta njih se je povzpela v sam svetovni vrh tega športa. Zahvala gre predvsem vsem številnim mentorjem, tako Zvonimirju Grguroviču, Vesni in Janezu Puciharju, Gabrijelu Glavini in danes Franku Frumnu ter ostalim, ki so ob pomoči klubskih kolegov vrsto let učili mlade vsega naštetega.
Nekateri so celo potom ribiške športne aktivnosti kasneje našli življenski izziv kot profesionalni ribiči.  
Letošnja generacija pa izgleda takole.

Priprave na državno prvenstvo v trnkarjenju iz obale

Tako so pretekli ponedeljek v klubskih prostorih potekale še zadnje priprave na državno prvenstvo v trnkarjenju iz obale

27. državno prvenstvo v trnkarjenu s skalnate in zidane obale za kadete, mlajše mladince in starejše mladince

Tako so pretekli ponedeljek v klubskih prostorih potekale še zadnje priprave na državno prvenstvo v trnkarjenju iz obale

Ribiči v miljah

Na 12. ribiškem tekmovanju 3 Golfi v Miljah, dne 16.06.2016, se je udeležilo 20 ribiških ekip. Vreme je bilo vetrovno, pihal je močan jugo, morje je bilo valovito in riba ni prijemala.
Ribiči iz Menole so zasedli 9. mesto, 10. mesto in 18. mesto. Skupen ulov vseh tekmovalcev je znašal le 27 kg, kar bi v prejšnjih letih ujela ena zmagovalna ekipa.
Naslednji dan, 17.06.2016 so tekmovali mladi ribiči v lovu z obale. Med 43 tekmovalci v različnih  starostnih skupinah so zasedli:

Leon Križman 2. mesto
Janic Krampf 2.mesto
Matic Čuk 4.mesto
Timotej Vodišek 6.mesto
Alen Memič 6.mesto
Maks Koncilja 6.mesto
Matija Bračanov 7.mesto
Tobija Cencič 10.mesto

Bravo ribiči!

26. državno prvenstvo v športnem ribolovu z obale

V lepem sončnem vremenu je 26. državno prvenstvo v ribolovu z obale za kadete in mladince potekalo 29.05.2016 v Portorožu pri skladiščih soli. Za tekmovalnim območjem na sprehajališču se je nabralo veliko število navijačev (sorodnikov) in radovednežev, ki so se oglašali in spodbujali tekmovalce in mentorje ob vsakem ulovu. Tekmovanja se je udeležilo 12 kadetov in 14 mlajših mladincev. V kategoriji starejših mladincev ni bilo prijavljenih dovolj tekmovalcev. Tekmovalci so zastopali 4 morskošportne ribiške klube iz Slovenije. Mladi ribiški upi iz MRK Menole v kategoriji kadeti so dosegli sledeče rezultate:

Matic Čuk                3. mesto
Mitja Bračanov      4. mesto
Timotej Vodišek   5. mesto
Klemen Hvala        8. mesto
V kategoriji mlajši mladinci so rezultati sledeči:
Alen Memič            4. mesto
Maks Koncilja         6. mesto
Tobija Cencič          9. mesto
Janic Krampf         11. mesto
Leon Križman        12. mesto

Z ulovom najtežje ribe tekmovanja pa se lahko pohvali Matic Čuk, saj je ulovil 235 g težko ribo.
Čestitke vsem tekmovalcem.

Odprto prvenstvo Pirana 16.04.2016

Na Odprtem prvenstvu Pirana v trnkarjenju z obale ki je potekalo v soboto 16.04.2016, so se med 55 mladinci Izolani ponovno izkazali.
V kategoriji U-13 je Timotej Vodišek dosegel 2 mesto, Klemen Hvala 5 mesto. Ekipno sta bila 2.
Ekipa Matija Bračanov in Matic Čuk sta pa dosegla ekipno 12 mesto.
V kategoriji U-16 je Maks Koncilja posamezno dosegel 2 mesto, Alen Memič pa posamezno 3 mesto. Alen Memič in Leon Križman sta dosegla ekipno 3 mesto.
Čestitke mladim tekmovalcem.

Državno prvenstvo mladih 2015 v Kopru

Uspešno državno prvenstvo mladih 2015 v Kopru za naš klub.  Naši mladi člani so dosegli vidne uvrstitve. Imamo dva državna prvaka. Rezultate si lahko ogledate tukaj.