Arhiv prispevkov

Zaključek klubske sezone 2017

Zadnjo nedeljo v avgustu smo imeli še tretjo tekmo v lovljenju rib s palico iz zasidranega čolna in s tem zaključili klubsko tekmovalno sezono 2017.
Tekme se je udeležilo 16 tekmovalcev. Zmagal je Joško Mattias z ulovom18 rib v skupni teži 1.715g. Pregled vseh rezultatov po posameznih kategorijah je objavljen pod rubriko Za člane. 
Tokrat smo tekmo zaključili v prijetnem druženju ob dobri hrani in pijači na posestvu Kristine in Joška Mattiasa katerih gostje smo bili.   

Pokal Kubanec leta 2017

Kako osvojiš pokal ali izpoved Kubanca leta 2017

1. En dan pred tekmo naročiš onemu zgoraj, da ti nasuje 20 cm snega in ga kidaš vse dopoldne, da ti roke primerno utrdijo.
2. Popoldne se udeležiš fešte, ki traja pozno v noč ter se primerno naješ in napiješ.
3. Spiš maksimalno tri ure.
4. Da si slučajno ne pripraviš vabe en večer pred tekmo.
5. Na barko vzameš dva, da imaš več možnosti.
6. Pred in med tekmo se okrepčaj, ker piha in je mraz.
7. Čim večkrat se premakni, saj je ročno dviganje sidra pravi užitek.

Če upoštevaš vsa ta navodila je uspeh zagotovljen. 

Sicer pa med amaterji kot sta mati in hči Pucihar, žena in mož Mattias, brata Dalton, tandem  2 M ( Marinšek/Maslo) sploh ni težko zmagati. Ostali trije so bili pa itak na ruleti.

10. ribiški maraton Menola od 21. do 22. avgusta 2015

Pokal Kubanec leta 2015

V soboto 28.11.2015 se je v prijetno vetrovnem okolju zgodila tekma za pokal Kubanec leta 2015. Sodnik tekmovanja je bil prečastiti Janez Pucihar. Ob odsotnosti bratov Glavina se je tekmovanja udeležilo 5 najboljših. Pokal Kubanec leta 2015 si je po izredno trdem boju priboril presrečni Joško Mattias z ulovom 17 komadov kvalitetne ribe v teži 1314 g. Predzadnje in zadnje mesto je pripadlo zaskrbljenima Luki Maslu in Edvardu Marinšku z ulovom samo 4419 gr. raznovrstnih rib. Zlato sredino sta si priborili Kristina Mattias in Vesna Pucihar z barkarijolom Iztokom Čukom, kateremu se ni uspelo zaradi premalo spuščene verige do konca tekme niti zasidrati. Glavni nadzornik in delegat Zvone Grgurovič zaradi proslavljanja rojstnega dne ni zdržal do konca tekme in je predčasno zapustil prizorišče tekmovanja.  Zaključek tekmovanja z objavo rezultatov se je vršil kot običajno v gostišču Pri Perotu. Zaradi odsotnosti vedno žejnih bratov Glavina je v kasici prasici ostalo 35 EUR, ki nestrpno čakajo, da se jih čimprej potroši. 
   
Iskrene čestitke vsem sodelujočim !

Svetovno prvenstvo v trnkarjenju na Irskem 2015

25. državno prvenstvo za kadete in mladince