Glavonožci so
Zadnjo soboto 13.11.2021 je naše športno društvo MENOLA ponovno organiziralo ekipno tekmovanje – lov na glavonožce, torej sipe, lignje in hobotnice. Tekmovanje je trajalo 6 ur ( od 8, do 14. ure ),  udeležilo pa se ga je 6 ekip.
Zborno mesto je bilo na rtu Ronek, lovno polje pa od Rude do punte Piran. Pričakalo nas je za november precej toplo in oblačno vreme ter rahel vetrič, ki je sicer tekom tekmovanja večkrat menjal smer in jakost. Navkljub ne povsem idealnim pogojem je bil lov na glavonožce zelo uspešen. Zmagovalna ekipa v sestavi  Franko in Andrej Frumen je tako ujela 52 sip in lignjev v skupni teži 7,1 kg. Drugouvrščena je bila ekipa v sestavi  Franci Frumen/Leon Križman z ulovom 51 sip in lignjev v teži 6,6 kg, tretjeuvrščena pa ekipa v sestavi Edvin in Luka Maslo z ulovom 39 sip in lignjev v skupni teži 6,0 kg. Najtežji primerek, sipo v teži 851 gramov, je ujel prejmnik pokala Luka Maslo. 
Da lovljenje glavonožcev ni povsem “nedolžno”, pa kaže pričujoča fotografija, ko je sipa brizgnila svoje črnilo Franciju Frumnu direktno v obraz.
Zmagovalnim ekipam iskrene čestitke !