Leon je verjetno pričakoval več

Za nami je letošnje državno prvenstvo v ribolovu iz čolna s palico v kategoriji U21. Tekmovanje je v dneh 24. in 25. junija v vodah strunjanskega zaliva  organizirala Zveza za športni ribolov na morju Slovenije. Za naslov državnega prvaka se je borilo sedem tekmovalcev iz štirih klubov. Med njimi je bil tudi naš Leon Križman.

Vremenske razmere niso bile najbolj primerne za ribolov, saj je zlasti prvi dan tekmovanja pihala okrepljena burja.  To je bil tudi glavni razlog za  skromnejši ulov prvega tekmovalnega dne. Vsi skupaj so namreč ujeli le 3.819 g rib. Veliko bolje je bilo drugi dan, ko se je veter nekoliko polegel in so lahko odpluli bolj na odprto morje. Ujeli so 12.365 g rib.

Po dveh tekmovalnih dnevih je naslov državnega prvaka za leto 2023  pripadel Janu Krajcarju iz Strunjana, drugi je bil Martin Fras iz Oradele, tretja pa Maša Paladin iz Strunjana. Naš Leon Križman je zasedel nehvaležno četrto mesto, kar je verjetno manj, kot je sam pričakoval. Verjamemo, da bo šlo naslednjič bolje.

Več o rezultatih si preberite tukaj.