Ribiška fešta 2021
Preteklo soboto 4.12.2021 smo kot običajno zaključili tekmovalno sezono  s takoimenovano  “Ribiško fešto 2021 ” in se še zadnjič letos pomerili v športnem ribolovu na morju.
Veljale so vse ribe in glavonožci z izjemo zaščitene mladeži.  Lovno področje je bilo prosto in sicer od Rude pa do rta Ronek . Tekmovanja se je udeležilo žal samo 12 članov oziroma 6 ekip. Očitno, da je covid tudi tu terjal svoj davek. Vreme ob rahlem vetriču in valovanju je bilo prav prijetno.
Družina Frumen je letos še zadnjič pokazala, da ji ni para,. Tako je Franko skupaj z Leonom Križmanom postal dobitnik zlate medalje, oče Franci z mlajšim sinom Andrejem pa srebrne medalje. Tretje mesto oziroma bron pa sta osvojila Edi Marinšek in Flavio Forlani. Pokal za največji ulovljen primerek pa je ponovno prejel  Leon Križman, sicer še mladinec,  za ulovljenega ribona teže 322 gramov.  S tem je dokazal, da se lahko enakovredno kosa tudi v članski konkurenci. Dve ekipi pa sta bili žal diskvalificirani, ker sta na tehtanje predložile nekaj manjša primerka kot zahteva uredba o zaščiti ribje mladeži. Ena od teh sicer z ulovljenim velikim krulcem teže 507 gramov. Razlogov za analizo in kramljanje je bilo torej dovolj. Le-tega smo opravili kot običajno pri Perotu. 
Na svidenje v letu 2022.