Uspešen konec tedna za Menolo

Pretekli vikend so naši tekmovalci sodelovali na dveh tekmovanjih. V Piranu so 21. in 22. oktobra 2023 nastopili na državnem prvenstvu v ribolovu iz čolna s palico, v soboto, 21.10.2023, pa je bila na sporedu 40. Arbunada na Malem Lošinju.

Na državnem prvenstvu so tekmovali Kristina Mattias, Tomi Collori, Gabrijel Glavina, Luka Maslo, Leon Križman in Franko Frumen.  Posebej sta nas razveselila Luka in Tomi. Luka je postal državni prvak za leto 2023, Tomi pa je bil drugi. Med prvih 10, ki imajo pravico do neposredne uvrstitve na državno prvenstvo v naslednjem letu, se je s sedmim mestom uvrstil tudi naš mladinec in lanskoletni državni prvak, Leon Križman. Kristina in Franko bi tudi lahko bila visoko uvrščena, če ne bi imela tako visokih nihanj v uvrstitvah. Kristina je namreč bila prvi dan četrta, Franko pa drugi dan tretji. Prav gotovo pa je bil najbolj razočaran s svojo uvrstitvijo naš odličen ribič, Gabrijel Glavina, ki je tokrat zasedel 24. mesto med tridesetimi nastopajočimi.

Na Malem Lošinju pa so organizirali jubeljno 40. Arbunado. Pogoji za izvedbo pokalnega tekmovanja niso bili optimalni, saj je močan jugo onemogočil ribolov na standardnih ribolovnih pozicijah izven  akvatorija lošinjskega zaliva. Na tekmovanju v ribolovu s tonjo na ribone v trajanju 8 ur sta sodelovala Flavio Forlani in Franc Frumen. Vedeli smo, da sta sposobna doseči dober rezultat, in to sta tudi dokazala. Nista sicer bila med prvimi tremi, a je četrto mesto odličen rezultat v konkurenci številnih ekip iz Hrvaške in Slovenije.

Čestitke prav vsem za dosežene rezultate in za uspešno zastopanje našega društva!

Utrinki in rezultati iz državnega prvenstva:

1.dan po čolnih        1. dan skupno       2. dan po čolnih       2. dan skupno        Končni rezultati po dveh dneh

Utrinki in rezultati iz Arbunade:

Rezultati 40. Arbunada